Közeleg az állatok világnapja, így ünnepel a Szegedi Vadaspark

Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük, ilyenkor rengeteg állatkertben vannak programok. Assisi Szent Ferenc (1182-1226), a ferences rend megalapítója, valamint a a természet, a környezetvédők és az állatok pártfogója is egyben. Ezért van az ő napján az állatok világnapja.

Forrás: Lajos Endredi/Usefr/Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadasparkban a nevezetes napon, azaz pénteken az óvodai és az iskolai csoportokat várják, míg október 6-án, vasárnap a családokat és az egyéni látogatókat.

Október 4-én 9.00-től 14.00 óráig zajlanak a programok: a gyerekek feladatlapokat kapnak a jegypénztárnál, melyek segítségével játékos módon fedezhetik fel a Vadaspark állatainak világát, illetve különböző állatkerti „kincsekkel" is megismerkedhetnek. Ezen a napon 10.00, 10.20, 10.40 és 11.00 órakor kutyás bemutató is lesz az Oktatóközpontban.

Október 6-án 10.00 és 16.00 óra között várják a látogatókat Vadaspark-felfedező nyereményjátékkal, illetve a park kézbe vehető állati kincseivel. Ezen a napon 13.00 órakor várják az örökbefogadókat is az Oktatóközponthoz, hogy egy rövid beszámoló után megismerhessék a Vadaspark lakóit.

Minden további tudnivalót megtalálnak a Szegedi Vadaspark honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek