Kínai, orosz és lengyel színészek is fellépnek Szabadkán

Elkezdődött a 26. Nemzetközi Gyermekszínház Fesztivál a szomszédos Vajdaságban, Szabadkán. Az idei fesztivál szeptember 27-ig tart, az előadások Kínából, Dél-Koreából, Oroszországból, Lengyelországból, Olaszországból, Németországból, Belgiumból, Bulgáriából, Montenegróból és Magyarországról érkeznek.

Előadás a Szabadkai GyermekszínházbanForrás: Facebook / Dečje pozorište Subotica

A fesztiválon összesen 14 előadást láthat a közönség: a hagyományos és modern színházi elemek is jelen lesznek, bábszínházak és tárgyszínházak is bemutatkoznak. Idén is látható a tavaly legjobbnak ítélt előadás Kínából, színpadra lép az egyik legrégebbi és legnagyobb presztízzsel bíró lengyelországi társulat, láthatnak továbbá három szerb és több magyar fellépőt is. A gyerekeknek nagy élményt és szórakoztató kikapcsolódást ígérnek a szervezők.

Nagy élményt ígér a fesztivál a gyerekeknekForrás: Facebook / Dečje pozorište Subotica

A rendezvény végén díjazzák a legkiemelkedőbbnek ítélet előadást, rendezést és forgatókönyvet, emellett kiválasztják a legjobb zenét, bábokat, és jutalmazzák a legkiválóbb színészi játékot, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és kreativitásért is - írja a vajdasági Pannon RTV.

A rendezvény minden előadásán ingyenesen vehet részt a közönség. A részletes programot ide kattintva találják meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek