NOHAB vontatta nosztalgia vonat indul Budapest és Lajosmizse között

A Budapest–Lajosmizse vasútvonal átadásának 130. évfordulója alkalmából indít nosztalgiavonatot a MÁV szeptember 29-én. A szerelvényt a NOHAB dízelmozdony vontatja, a vendégek a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak, miközben megismerkedhetnek a "boldog békeidők" vasúti utazásainak hangulatával – fogalmaz közleményében a MÁV.

NOHAB vontatta szerelvényForrás: MÁV Nosztalgia

Az ünnepi különvonat vendégeit minden állomáson műsorral, fúvószenekarral, néptáncbemutatóval, helyi kórusok fellépésével várják. Pestszentimrén megkoszorúzzák a vasútvonal emléktábláját, és a lajosmizsei vonal történetét feldolgozó kiállítással emlékeznek. Az állomáson nosztalgia motorok, traktorok, mezőgazdasági gépek bemutatójával, majd koncertekkel várják az érkezőket.

Ilyen nosztalgia kocsik gördülnek majd ki az állomásokrólForrás: MÁV Nosztalgia

A nosztalgiajárat 9:28-kor indul a Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére, visszafelé 15:40-kor indul és 20:10-kor érkezik a Nyugatiba. A jegyek a MÁV Nosztalgia Nyugati pályaudvari értékesítési irodájában, a Széky Társaságnál, valamint a helyi polgármesteri hivatalokban kaphatók. A felnőtt jegy ára 5000, a gyerekeké 3000 forint. A különvonatról és az emléknapi rendezvényekről ezen az oldalon olvashatnak bővebben.

Igazi fapados időutazásForrás: MÁV Nosztalgia

A mai 142-es vasútvonal első szakaszát 1889 júniusában adták át a forgalomnak, mely a fővárost Lajosmizsével kötötte össze, majd 1905-ben készült el a Kecskemétig tartó szakasz. A Lajosmizsétől északra eső vonalrész a budapesti elővárosi forgalomban az ingázók szállításában játszik szerepet, míg a déli szakasz a kecskeméti tanyavilágot szeli át.

130 éves a Budapest-Lajosmizse vonalForrás: MÁV Nosztalgia

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek