NOHAB vontatta nosztalgia vonat indul Budapest és Lajosmizse között

  A Budapest–Lajosmizse vasútvonal átadásának 130. évfordulója alkalmából indít nosztalgiavonatot a MÁV szeptember 29-én. A szerelvényt a NOHAB dízelmozdony vontatja, a vendégek a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak, miközben megismerkedhetnek a "boldog békeidők" vasúti utazásainak hangulatával – fogalmaz közleményében a MÁV.

  NOHAB vontatta szerelvényForrás: MÁV Nosztalgia

  Az ünnepi különvonat vendégeit minden állomáson műsorral, fúvószenekarral, néptáncbemutatóval, helyi kórusok fellépésével várják. Pestszentimrén megkoszorúzzák a vasútvonal emléktábláját, és a lajosmizsei vonal történetét feldolgozó kiállítással emlékeznek. Az állomáson nosztalgia motorok, traktorok, mezőgazdasági gépek bemutatójával, majd koncertekkel várják az érkezőket.

  Ilyen nosztalgia kocsik gördülnek majd ki az állomásokrólForrás: MÁV Nosztalgia

  A nosztalgiajárat 9:28-kor indul a Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére, visszafelé 15:40-kor indul és 20:10-kor érkezik a Nyugatiba. A jegyek a MÁV Nosztalgia Nyugati pályaudvari értékesítési irodájában, a Széky Társaságnál, valamint a helyi polgármesteri hivatalokban kaphatók. A felnőtt jegy ára 5000, a gyerekeké 3000 forint. A különvonatról és az emléknapi rendezvényekről ezen az oldalon olvashatnak bővebben.

  Igazi fapados időutazásForrás: MÁV Nosztalgia

  A mai 142-es vasútvonal első szakaszát 1889 júniusában adták át a forgalomnak, mely a fővárost Lajosmizsével kötötte össze, majd 1905-ben készült el a Kecskemétig tartó szakasz. A Lajosmizsétől északra eső vonalrész a budapesti elővárosi forgalomban az ingázók szállításában játszik szerepet, míg a déli szakasz a kecskeméti tanyavilágot szeli át.

  130 éves a Budapest-Lajosmizse vonalForrás: MÁV Nosztalgia

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!