Kőszeg rejtett kincseibe kukkanthatnak be a hétvégén

  Szeptember 20. és 23. között egy hosszú hétvégére megnyílnak Kőszeg ősi tornyai, történelmi épületei és ritkán látható kincsei. Aki ezen a hétvégén érkezik meg az Alpokalja hangulatos kisvárosába, az olyan helyekre is beleshet, ahol az év többi napján zárt kapukat találna.

  Kőszeg rejtett kincseit járhatja be a hétvégénForrás: Írottkő Natúrparkért Egyesület / Készítette: Szabina Gyorfi

  A péntek egyik legizgalmasabb eseménye a 16.30-20.00-ig tartó Nyitott kapuk! program lesz, amely során az Európa-ház, a Zwinger, a Sgraffitós-ház, a Szemző-ház, és a Festetics-palota is tárt kapukkal várja a látogatókat.

  Szintén ezen a napon lesz még könyvbemutató is és megnyitják A jövő körvonalai Kőszeg perspektívájából elnevezésű kiállítást a Zwingerben vagyis az Öregtoronyban.

  Szombaton, azaz 21-én, az előző naphoz hasonlóan számos műemléket, izgalmas épületet járhatnak körbe: fél tíztől délután 4 óráig nyitva lesz a Zwinger Öregtorony, a délelőtti órákban felsétálhatnak a Jézus szíve templom harangtornyába, Vezetett sétákra indulhatnak a volt Kelcz-Adelffy Árvaházba, benne a Rókafok bástyába, avagy a Hóhér-toronyba, továbbá délután a Sgraffitós-ház bemutatásán is részt vehetnek.

  Még vasárnap sem késő bekapcsolódni az eseménysorozatba, ugyanis ezen a napon egyebek mellett tehetnek egy sétát a kőszegi zsidóság nyomában - a Lábasháztól az izraelita temetőig, és ingyenesen megleshetik az Arany Egyszarvú Patikamúzeumot.

  Az idei év különlegessége, hogy a kőszegi díszpolgár, Liszt Ferenc kőszegi fellépésének 173. évfordulójára zongorakoncerttel és itt-ott felbukkanó Liszt-etűdökkel is emlékezik a város – kedden 18.00-kor Zongorakoncertet tartanak az Európa-házban – áll a Írottkő Natúrparkért Egyesület szerkesztőségünkbe küldött közleményében.

  A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó kőszegi rendezvény részleteit az esemény Facebook oldalán is megtekinthetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!