Hamarosan bepillanthat a trolibuszok titkaiba

A Zách utcai Trolibusz Divízió telephelyén szeptember 28.-án, szombaton 10-16 óráig nyílt nappal várják a trolik iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket – olvashatók a BKV Zrt. rendezésében készülő esemény részletei a Facebook.com oldalon.

 

Tavaly is nagy sikert aratott a rendezvényForrás: BKV Zrt./Facebook.com

 A nyílt nap folyamán bepillantást nyerhetnek abba a környezetbe, ahol a trolibuszok karbantartása, forgalmi előkészítése történik, közelebbről megismerhetik azokat a járműveket, amelyekkel nap, mint nap utaznak.

A díjmentes rendezvényen gyerekeket színezővel, papírmakett építéssel várják. A nagyobbak kipróbálhatják a troli áramszedő felhelyezését és lehúzását. Megtekinthető lesz a BKV múzeumbusza, és a terepasztal busz.

A jelenleg is forgalomban közlekedő típusok (pl.: Solaris, Ikarus 435T) mellett bemutatásra kerülnek a nosztalgia járművek, többek között a szovjet gyártású ZIU 5, ZIU 9, de megnézhetik a csuklós járművek megjelenését megelőző technológiát idéző Ikarus 60 típust, AMG pótkocsival. Olyan háttérmunkát segítő üzemi járműveket is megcsodálhatnak, mint az Ezüst nyíl és Matuka vontatók, vonalműszaki szerkocsi, vonalműszaki vontató, felsővezeték szerelő jármű.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek