Két piacot összekötő trolibuszjárat indul szombattól Budapesten

  Csökken a zsúfoltság a hétvégi járatokon a City-troliknak köszönhetően. Ez az első lépés, hogy teljesen megújítsák a főváros trolibuszflottáját. Az új járat hétvégenként közlekedik majd a Fővám tér és a Lehet tér között.

  Szombaton indulnak a hétvégi járatokForrás: BKK

  Szombattól, azaz november 17-étől hétvégenként fog közlekedni az új City-troli járat – írja az MTI a BKK csütörtöki sajtótájékoztatóján történt bejelentés alapján. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója kiemelte, hogy az új trolik önjárók is, azaz négy kilométert akár felsővezeték nélkül is meg tudnak tenni. Így kevésbé érzékeny a rendszer és a forgalmi okok sem akadályozzák annyira.

  A trolibuszflotta folyamatosan megújul a következő években, 2019-2020-ban további 10-11 járművet állítanak majd forgalomba. A cél az, hogy Budapest közlekedése egyre inkább akadálymentes és környezetbarát legyen.

  A City-troli félóránként közlekedik a hétvégén: szombaton 8.30 és 19 óra, vasárnap 9.30 és 19 óra között jár.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!