Lee Durrell először jön Magyarországra, van kedve találkozni vele?

Dr. Lee Durrell amerikai természettudós, a Durrell Wildlife Conservation Trust tiszteletbeli igazgatója Magyarországra látogat a Jane Goodall Intézet meghívására – olvasható az intézet Facebook oldalán.

Forrás: Jane Goodall Intézet/Facebook.com

Lee Durrell segített férjének - többek a Családom és egyéb állatfajták írójának - Gerald Durrellnek a Jersey-i Állatkertet világszínvonalra emelni, társírója volt több könyvének, továbbá ő maga is részt vett az Angonoka teknős fajvédelmi programjában Madagaszkáron, melynek eredményképpen a még 1986-ban kevesebb mint 400 példányt számláló fajt sikerült a kihalás széléről visszahozni.

Férje halála után, az általa szeretett és megbecsült állatkert fővédnökeként Dr. Durrell előadásokat tart nem csak tudományos konferenciákon, hanem a nagyközönség számára is, mely során beszél a környezetvédelem fontosságáról, a fajok megőrzésének folyamatáról és az állatkertek szerepéről.

A magyarországi Jane Goodall Intézet szeretettel vár mindenkit az előadásra, majd egy azt követő beszélgetésre Dr. Lee Durrell-lel, szeptember 22-én a Villányi úti Konferenciaközpont és Étteremben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek