Újra kísérletezhetnek a gyerekek a Csodák Palotájában

Az idei tanévben is folytatja nagy sikerű Nyitott labor elnevezésű programját a Csodák Palotája – számolt be róla az MTI.

Mizda Katalin, az intézmény ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta: céljuk, hogy megszerettessék a természettudományokat a gyerekekkel. A programsorozaton a gyerekek önállóan, vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkedhetnek meg az egyes tudományterületekkel. A foglalkozások nem épülnek egymásra, azok külön-külön is látogathatók.

Forrás: csopamedia.blogspot.com

Paszternák András, az intézmény tudománykommunikációs vezetője közölte: a hétfői és csütörtöki laborfoglalkozások mellett kedden és szerdán beszélgetések, előadások és műhelyfoglalkozások várják az érdeklődőket. Példaként említette a csillagászati, meteorológiai és fizikai témájú programjaikat.
Ismertetése szerint a CsoPa Barangoló néven jövő héten induló sorozat keretében akár New Yorkba, Izlandra és a Koreába is utazhatnak "virtuálisan" a résztvevők - tette hozzá.

Paszternák András további programjaikra térve beszámolt arról is, hogy a pályaorientációt segítendő - 700-1000 fő részvételével - témanapokat is szerveznek, idén szeptemberben "a szerethető matematikát" mutatják be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek