Húsz év és egy teljes generál után nyit meg ismét a balatoni kemping

Ha csak pár hétre is, de még idén kinyit közel húszévnyi szünet után Balatonberény 3,5 hektáros vízparti területtel rendelkező Kócsag kempingje.

Vízparti kemping nyílik a Balatonon - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: anatoliy_gleb

A felújításra szoruló balatonberényi Kócsag kemping 1999-ben zárt be, most egy új tulajdonos nyitja meg ismét. A közel két évtizeden át gazdátlanul pusztuló területen le kellett bontani a régi épületeket, kivágni a veszélyes fákat, felszámolni az illegális kempingezők szemetét. Teljesen új áram- és vízhálózat, valamint kerítés kiépítésére is szükség volt.

Az elmúlt hónapokban mintegy 30 millió forintos ráfordítással rohamtempóban zajlottak a munkálatok, hogy még idén kinyithasson a kemping. Új fogadóépület, vizesblokk is épült, és helyreállították a régi stéget is. Szerették volna augusztus második felére megnyitni a kemping kapuit, de ez várhatóan már csak szeptemberben lehetséges.

Az induláshoz minden készen áll, három mobilház, telepített lakókocsik és a vonyarci kempingben már bevált mongol jurták is várják a vendégeket, így ha az idei kempingszezonból csak pár hét marad, akkor is kinyitnak.

A mintegy 200 vendég befogadására alkalmas Kócsag kemping fejlesztése folytatódik. A jövő évi tervek közt szerepel egy játszótér kialakítása, büfé nyitása, kerti sakk, lengőteke létesítése és kerékpárkölcsönzés is.

Szerettek volna a balatoni kempingekben egyedüliként rönkházakat is építeni, amelyhez sikerült megszerezni az engedélyeket, de még kérdéses, hogy ezek a tervek megvalósulnak-e, írja a Termál Online.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek