Nemsokára birtokba vehetjük az új Nagyjátszóteret a Ligetben!

A játszótér Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz, és a tervek szerint idén ősszel vehetik majd birtokba a gyerekek. A Nagyjátszótér az első aközül a 7 új játszótér közül, ami helyet kap majd a megújuló Városligetben. Ezen a területen minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek majd.

A Nagyjátszótér látványterveForrás: Youtube.com

A Nagyjátszótér a park délkeleti részén, a Dózsa György út-Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen épül fel, és minden környező sétányról könnyen megközelíthető lesz. A parkot védő másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítésén pedig öt bejárat lesz.

A területen csaknem 50 integrált és korosztályokra szabott játékelemet helyeznek el, de a központi elem egy háromszintes mászóka lesz, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. Emellett további nagyméretű mászóelemek is helyet kapnak a parkban, a melyek egyedileg kialakított, többszintes, háromdimenziós hálószerkezettel várják majd a nagyobbakat.

Az okosmegoldások sem hiányoznak majd: a csúszdák mérik a sebességet, a homokozóban pedig az ugrótávolságot. A legnagyobbakat a Nagyjátszótér mellett egy úgynevezett Terepjátszó várja majd, ahol lesz mászószikla, skateboard pálya, mászófal, de rollerezésre, görkorcsolyázásra, kicsiknek motorozásra alkalmas tereket is kialakítanak. De épül egy pumptrack pálya is, ahol izgalmas vonalvezetésű pályán gyakorolhatnak a BMX kerékpárosok.

A Nagyjátszótéren gyerekbarát illemhelyeket is kialakítanak és pelenkázásra, szoptatásra alkalmas részeket is elkülönítenek. A játékelemek telepítése után pedig megújítják a parkrész zöldfelületét, rehabilitálják az aljnövényzetet és új, ligethonos fákat is ültetnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek