Magyar nóták és magyar ételek várják az osztrák falucskában

  „Alsóőri híres utca" mottóval közös nótázásra és uzsonnára hívja az érdeklődőket a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. A Pannon Kulináris sorozat keretében meghirdetett programra az Alsóőri Otthon hangulatos lugasában kerül sor szombat délután, május 11-én - írja az ORF.

   

  Magyaros pogácsát is lehet szemezhetni a rendezvényenForrás: Shutterstock / Készítette: Eternalfeelings

  A Pannon Kulináris sorozatot 2011-ben indított a BMKE, azóta rendszeresen szerveznek hagyományőrző rendezvényeket, ahová a magyarok mellett más nemzetiségű személyeket is meghívnak, hogy bemutassák szokásaikat, ételkülönlegességeiket. Most szombaton a magyar népdaloké és a magyaros ételeké lesz a főszerep.

  Aki ellátogat a hétvégi eseményre, magyaros receptekre tehet szert, megízlelgetheti a hagyományos ízeket, és Szabó bácsitól, a rendezvény egyik vendégétől számos feledésbe merült népdalt is megtanulhat. A vendégeket 15:00 órától várják.

  A délután során készül friss bográcsgulyás, lesz pogácsa, sóskifli, na meg finom borok és pálinka is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!