A szomszédban még javában pezseg a húsvéti hangulat

  Akinek nem volt elég a húsvéti finomságokból és az ünnepi hangulatból, az a szomszédos Szerbiában még néhány napig belecsöppenhet egy kézműves vásárba vagy ünnepi rendezvénybe. Ennek oka, hogy az országban a Julián-naptár szerinti húsvétot is ünneplik, amely a soron következő hétvégére esik.

  Sorakoznak a kézműves húsvéti tojásokForrás: Shutterstock / Készítette: aniad

  Az ünnepi hangulatot a sok másik szerbiai település mellett Pancsován is átélhetik a látogatók, ugyanis tartalmas kirakodóvásár várja a turistákat minden nap. A vásáron a magánvállalkozók mellett civil szervezetek is bemutatkoznak – írja a vajdasági Pannon RTV.

  A fantáziadús standokon dekupázst, ékszereket, szövött dísztárgyakat, hímestojást, ikebanákat és még sok érdekes húsvéti dekorációt tekinthetnek meg. A szervezők szerint minden korosztály talál magának való érdekességet, amelyeket megvásárolva értékes, kézzel készített díszeket vihetnek haza az otthonukba.

  Az ünnepekre készülve a pancsovai sétatéren húsvéti süteményeket kóstolgathatnak, és a sós ünnepi lakomákból is van kínálat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!