Egy huszárvágással indítja a tavaszt a Skanzen

Idén március 15. péntekre esik, így háromnaposra duzzad a hétvége, amit lehet otthon tölteni lustálkodással, kirándulni, múzeumozni, utazni, vagy ezeket valahogyan összekapcsolni. A Szentendrei Skanzen családi program, kirándulós program és múzeumlátogatás egyben, ahol az ünnepnapon ingyenes lesz a belépés.

A jeles nap alkalmából három napig tart majd az ünnep a múzeumfaluban, ahol huszárok lepik el a portákat. Lesz Huszártábor, lovas díszbemutatók és kiderül hogyan forgatták a szablyát a katonák - de az olyan régi mesterségek fogásait is megismerhetik a látogatók, mint a gyöngyszövés, a kovácsmesterség, írják a Szentendrei Skanzen Facebook oldalán.

A gyerekeket huszáros játékokkal várják: lesz terepasztal ólomkatonákkal, bárki beállhat a bábszínházba, hogy eljátssza a János vitézt, lehet verbunkos táncokat és katonadalokat tanulni, a Játékos Huszárképzőben pedig ügyességi feladatokon lehet részt venni. Plusz lesz egy csomó kézműves foglalkozás, ahol fakardot, kokárdát, huszárcsákót és zoknilovat lehet készíteni. Azok pedig, akik végigjárják a Huszárpórba állomásait és begyűjtik az állomásokon a pecséteket, kiérdemlik a Skenzen Huszár címet.

Szentendrei SkanzenForrás: Szentendrei Skanzen/Facebook

15-én, pénteken ingyen lehet bemenni a programokra, szombaton és vasárnap pedig a normál nyitvatartási napok jegyárai érvényesek. Bővebben a jegyárakról itt olvashat.

FRISSEBB: Március 11-én, szerda délután kaptuk a hírt, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel, a kormány által meghozott rendelkezések értelmében a hétvégére tervezett rendezvény elmarad, és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum határozatlan időre zárva tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek