Hófehér virágszőnyeggel teríti be a természet az Alcsúti Arborétumot

Március 1-től bárki megnézheti az Alcsúti Arborétum hóvirágba borult kertjét, amely akár 4-5 hétig is fehérben pompázik majd – olvasható a virágünnep közösségi oldalán.

Márciusban rengeteg hóvirág lepi be az Alcsúti ArbrétumotForrás: wikipédia / Készítette: Allie_Caulfield

A látogatókat márciusban a hét minden napján 10 és 18 óra között fogadják, ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy a hóvirágok nyílása időjárásfüggő, így a hóvirágünnep kezdési időpontja változhat. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat az esemény közösségi oldalán és az arborétum weboldalán teszik közzé.

A hóvirágünnepre a teljes árú, felnőtt belépőjegy ára 1050 forint lesz, a kedvezményes belépő pedig 700 forintba kerül. Ez utóbbira a nyugdíjasok, diákok, gyerekek, a Természetbarát Turista Kártyával vagy arany fokozatú TKM igazolvánnyal rendelkezők és a két vagy több gyerekes családok jogosultak.

Az arborétum azt tanácsolja az autóval érkezőnek, hogy járművüket a felcsúti Pancho Arénánál parkolják le, ugyanis a stadion rengeteg parkolóhellyel rendelkezik. Innen a Vál-völgyi kisvasúttal lehet eljutni a helyszínre.

Vihar esetén ne induljanak útnak, hiszen az Arborétum ez esetben zárva tart, az erős havazás pedig betakarhatja a hóvirágokat. Fontos tudni, hogy a hóvirág 2005 óta védett növény, melynek természeti értéke 10 ezer forint. Nem ajánlatos letépni vagy letaposni a növényeket, mert pénzbírsággal jár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek