Rippelék vezényletével játszanak a tűzzel a Nagycirkuszban

  A magyar artistaművészet legnevesebb képviselői, többek közt a Rippel Brothers, Simet László és Richter Kevin is fellép a Fővárosi Nagycirkusz Főnix – Tűzcirkusz című új műsorában, amit szombattól március 10-ig láthat a közönség – írja az MTI.

  Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az elmúlt évben a magyar artistaművészet legnevesebb képviselőit kérték fel, hogy rendezői tevékenységükkel segítsék a Fővárosi Nagycirkusz munkáját. Ennek a részeként az idei évet nyitó Főnix – Tűzcirkusz című előadást Rippel Viktor és Rippel Ferenc rendezi. Hozzátette:

  Rendkívül jó magyar artistáink vannak, akik a világban hírnevet szereznek Magyarországnak, és fontos számukra, hogy időnként hazajöjjenek és a magyar közönségnek is bemutassák a tudásukat.  

  Rippel Ferenc elmondta, úgy válogatták össze a produkciókat, hogy az a magyar artisták erejét és tehetségét bemutassa. A jeges és vízi cirkusz után most a tűz tematikája köré épülő műsorban klasszikus cirkuszi produkciók lesznek láthatók. Egy különleges magasdrótszámot mutat be Simet László, aki motorral fog egyensúlyozni a manézs fölött, valamint halálkerékszámát is láthatják majd az érdeklődők.

  .Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

  Richter Kevin egzotikus teve- és zebraprodukciót mutat be a manézsban, valamint a magyar virtust idéző, dinamikus zsokészámmal az ő lovasakrobata-csoportja is fellép.

  Látható lesz továbbá az Anima Prizma tűzzsonglőrcsapat, Nagy Molnár Dávid illuzionista, a Rippel Brothers egy óriáskockán ad erőemelő számot, de a Rippel Brothers Akadémia Tűzangyalai nevű, négy főből álló csoport is fellép egy légtornász-bemutatóval. A TwirlinGirls görkorcsolyaszámmal, Faludi Szilvia pedig egy látványos karikaszámmal készül a műsorra.

  Az előadás egyetlen külföldi fellépője az argentin Diaz Brothers lesz, ami egy különleges, "kopogós" számot mutat be. A dél-amerikai csoport Argentína népi hagyományaira épülő, különleges gaucho-táncot ad elő a két vagy három nehéz golyóból álló, bőrrel bélelt és két kötélhez kötött eszközök, a boleadorák segítségével.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek