Nehéz sorsú családok ámulhattak a cirkuszon

  Cirkuszművészeti produkciókat tekinthetett meg mintegy 50 hátrányos helyzetű család a Budapesti Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház élményajándékozási programjában a Fővárosi Nagycirkuszban szerdán Budapesten – írja az MTI.

  Az advent a közös várakozásról, az egymásra való odafigyelésről, a karácsonyi csoda pillanatának eljöveteléről szól – mondta az élményajándékok átadásakor Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára.

  Mi hiszünk abban, hogy az egymásra való odafigyelés, a boldog pillanatok, a felejthetetlen közös élmények mindannyiunk életét gazdagabbá, teljesebbé teszik   

  – mondta még, hozzátéve, a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak hálózatával az ország valamennyi családok átmeneti otthonát felkeresték, mivel arra törekszenek, hogy mindenkinek része legyen az összetartozás érzését jelentő közös élményekben.

  .Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

  Erdélyi Tamás, a Budapesti Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője emlékeztetett arra, hogy az év folyamán adománygyűjtést szerveztek Élményszerzés közösen szlogennel, aminek az volt a célja, hogy a családok számára segítséget nyújtsanak a különböző kulturális intézmények látogatásához.

  Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója elmondta, a vöröskereszt munkája csak akkor tud kibontakozni, ha vannak olyan együttműködő partnerei, önkéntesek és munkatársak, akik segítenek, hogy összetalálkozzon az adományozók szándéka azokkal, akiknek szánják az ajándékot. Hozzátette:

  A mai alkalom ennek a különleges és nagyon fontos együttműködésnek a szép megnyilvánulása.  

  A cirkuszművészet minden korosztályt meg tud szólítani, hiszen családi műfaj, bármilyen korú nézőnek örömet tud szerezni - mondta Borsós Beáta, a Maciva Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezetője, megjegyezve, hogy a cirkuszművészet tradicionális cirkuszcsaládokra épül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!