Csodatanuló lesz a gyerekéből, ha vakációzni viszi

Egy új felmérés szerint ha az iskolában is sikeres gyerekeket akarunk, bizony többet kell áldoznunk az üdültetésükre – írja a Travel + Leisure. 1500 amerikai tanárt kérdeztek meg a kutatásban, amit a Diák és Ifjúsági Utazási Szövetség (SYTA) készíttetett.

 

Eszerint az oktatók 74 százaléka hiszi, hogy a tanulók személyiségére nagyon pozitív hatással van a vakáció, 56 százalék szerint javul a tanulmányi előmenetelük is.  

A személyiségüknek azért tesz jót az utazás, mert megismerve más kultúrákat nő a toleranciájuk, illetve az akaraterejük új dolgok megtanulására. Ez még semmi, az utazgató gyerek önállóbb, önbecsülésben gazdagabb, magabiztosabb, alkalmazkodóbb és érzékenyebb is lesz. Emellett könnyedebben mozdul ki és jobban fejezi majd ki magát.

.Forrás: Shutterstock/Romrodphoto

Ebből következik, hogy nagyobb az esélye a továbbtanulásra is. Elsőre persze azt gondolhatjuk, hogy ez erőteljesen anyagi kérdés is, hisz kinek telik arra, hogy beutazza a világot. A cikk szerint a belföldi utazás is ugyanolyan jó a fenti célokra, már egy másik városban sokat tanulhat a gyerek. Az ellenpont az, hogy a tanároknak is a 76 százaléka azt mondja, ha egy gyereket egyszer elvittünk valahova, kiengedtük a szellemet a palackból,

ugyanis az adott gyerek újra meg újra útra akar majd kelni.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek