A legklasszabb fürdőhelyek a Zágráb közeli folyópartokon

Horvátországnak gyönyörűek a tengerparti szakaszai, de pl. egy tíznapos üdülésbe már érdemes némi változatosságot is csempészni. Kirándulhatnak mondjuk az ország lenyűgöző nemzeti parkjaiban, letérhetnek a megszokott utakról egy meseszép tó látványáért, de akár néhány közeli folyópartot is választhatnak arra az esetre, ha Zágrábban nyaralnak. Ilyeneket:

Mrežnica folyó, Belavići

Ez a folyó számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra: a parton találnak grillezésre kijelölt helyeket, piknikezhetnek a fák alatt, úszhatnak, kajakozhatnak, de akár egy kenutúrára is befizethetnek - írja a horvát Dnevnik napilap. Nézzék meg, milyen látvány várja itt a túrázókat:

Mrežnica folyó, HorvátországForrás: Wikipédia / készítette: Bern Bartsch

Korana folyó, Károlyváros

Károlyváros, azaz horvát nevén Karlovac városában találják meg a Korana folyó kiépített strandját, amely főleg azoknak lehet jó választás, akik nem szeretnek egész nap a parton heverészni. A parton ugyanis bowlingpálya, röplabdapálya, és street workout-pálya sorakozik, de még vízilabdázásra is van lehetőség.

Korana folyó, HorvátországForrás: Wikipédia

Kulpa folyó, Ozalj

A Kulpa (horvátul Kupa) folyó hűsítő élményét Ozalj városában tapasztalhatják meg a turisták - ha vízi túrázás közben megéheznének, kiépített  süthetnek ebédet, ami elfogyasztása után számos árnyékos pihenőhely közül válogathatnak.

Kupa folyó, HorvátországForrás: Wikipédia / készítette: Bern Bartsch

Mrežnica folyó, Zvečaj

A cikk elején már említettük a Mrežavica folyó Belavići településen található strandját, de érdemes kiemelni a folyó Zvečaj településen húzódó, kiépített partszakaszát is. Ez utóbbit főleg a családoknak ajánljuk a partra épített játszótere miatt.

Forrás: Facebook / Aminess Park Mareda Campsite
A legjobb kempinghelyeket keresi Horvátországban?
Kezdje például Novigraddal! A település négycsillagos kempingjét, az Aminess Park Maredát az Isztriai-félszigeten találja, nem messze a magyar határtól. A háromezer kempingező fogadására alkalmas pihenőhely a tenger közelségét, 168 kibérelhető csinos mobilházat, tölgyfák árnyékát, két sós- és két édesvizű medencét, grill éttermet és sportpályákat ígér a látogatóinak. Olvassanak tovább!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek