Elkészült: színes, illatos rózsák pompáznak a Gellért-hegyi rózsakertben

Még tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy Budapest 150. évfordulója alkalmából egy rózsakertet alakítanak ki a Gellért-hegyen. A közel 3200 rózsatő mindegyike egy-egy magyarországi települést vagy határon túli régiót képvisel. Tavaly december 1-én már arról számolt be a FŐKERT, hogy el is készült a szülinapi Rózsakert. Most pedig itt a látványos eredmény: szirmot bontottak a színpompás virágok, írja Facebook-posztjában a Budapest Városháza. Nézzétek!

A FŐKERT munkatársai több mint 50-féle rózsafajtát válogattak össze a kert tervezésekor, melyek között vörösen virító 'Dalli dalli', fehér virágú 'Lions Rose', romantikus hangulatot árasztó halványrózsaszín 'Alexandra Princesse de Luxembourg', vagy elegáns aranysárga 'Candlelight Tantau' rózsákat is láthattok.

Budapestet egy barackszínű, erős illatú tearózsahibrid jelképezi, a 'Großherzogin Luise', amelyet a Tar István Budapesti lány szobra mögött kialakított ágyásban helyeztek el.

Akár a legtöbb rózsakertben, ide is telepítettek évelő növényeket, amelyek egész évben díszítenek nemcsak virágukkal, hanem termetükkel, formájukkal és a zöld különböző árnyalataival – olvasható a FŐKERT egyik Facebook-posztjában.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek