Ismét bejárhatjuk Budapest egyik legkülönlegesebb, sci-fi-be illő építményét

A Fővárosi Vízművek néhány napra újra látogathatóvá teszi a közönségkedvenc gellérthegyi Gruber József víztárolót. A víz világnapjának tiszteletére idén is nyílt napokkal szeretnék megmutatni a két, egyenként 40 ezer köbméter vizet tárolni képes medencét.

Ha ellátogatunk a Gruber József víztárolóba olyan érzésünk lesz, mintha nem is a jelenben lennénkForrás: Fővárosi Vízművek/Facebook

"Futurisztikusnak is nevezhetnénk, pedig ez egyáltalán nem (csak) a jövő: a Gruber József víztároló építészetileg is lenyűgöző medencéi több mint négy évtizede szolgáltatják a Gellért-hegy belsejéből az ivóvizet a budapesti háztartásokba. Tudtátok például, hogy a futballpályányi medencék 10 méter magasak, födémüket pedig 106, helyben kiöntött oszlop tartja? És ez még nem minden!" – írja a Vízművek a közösségi oldalukon.

További lebilincselő számok és érdekességekkel várják a látogatókat 2024. március 21. és 24. között. A részvétel regisztrációhoz kötött, ennek lehetéségéről és a további részletekről ide kattintva kaphattok friss információkat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek