Ingyenes filmvetítésen vehettek rész Budapest új, igluszerű látványosságában

Budapesti belvárosban, az Erzsébet téren egy félgömb formájú építmény különleges élményt rejt. A hivatalos nevén Greccio 800 betlehemkupolában ingyenes filmvetítésen vehet részt bárki. A XXI. századi installációban 360 fokos mozgókép idézi meg a 800 éves grecciói betlehemet – írja a metropol.hu.

Forrás: Turán Cintia/Metropol

A film témája természetesen a betlehemezés hagyománya, különlegessége pedig, hogy egy 360 fokos mozgókép repíti vissza az időben a látogatókat. Az ingyenes betlehemvetítésen december 12–22. között lehet részt venni minden nap 17–22 óra között.

Forrás: Turán Cintia/Metropol

1223 szentestéjén Ferenc testvér indította el a betlehemezés hagyományát és megmutatta, hogy az átélhető élményszerűség olyan erővel képes hatni, ami megnyitja a szíveket. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ezt igyekszik felidézni: jelképesen lebontva a falakat, határokon átívelő programokat szervez decemberben, hogy Betlehem és Szent Ferenc üzenetét kortól, felekezettől, vallástól függetlenül az emberek közé vigyék. 

Forrás: Turán Cintia/Metropol

 Ennek részeként állították fel a különleges installációt, melynek megnyitóján Böjte Csaba atya és Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere is beszédet mondott. A cél, hogy az első betlehem felállításának évfordulóját méltó módon, együtt ünnepelhessük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek