Videó: Csusszanj egyet Budapest legjobb koripályáin!

Mit sem ér a tél jégkorcsolyázás nélkül! Jó hír, hogy idén is több lehetőség közül választhatunk, hol szeretnék koptatni a jeget. Mutatjuk Budapest legjobb jégpályáit!

Városligeti Műjégpálya

November 20-án megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya, ahol számos újdonsággal és meglepetés programmal várják a korizókat. A pálya mellett idén több új foodtruck várja a korcsolyázókat, a hüttében pedig mobiltelefonon keresztül is leadhatjátok a rendeléseket. Budapest legszebb jégpályája a normál időszakban hétfőtől-péntekig 9 és 13, majd 17 és 21 óra között, szombaton 10 és 14, valamint 16 és 21 óra között, vasárnap 10 és 14, majd 16 és 20 óra között tart nyitva. A felnőtt belépő ára normál időszakban 3000 forintba, kiemelt időszakban 4000 forintba kerül, a diák-és nyugdíjas jegy normál időszakban 2000 forintért, kiemelt időszakban 3000 forintért válthatók. Bővebb információk a Városligeti Műjégpálya oldalán találhatók. 

Westend Tetőkert

Westend TetőkertForrás: Westend Tetőkert/Facebook

A Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat november 14-én nyitott meg a Westend Tetőkertjében, ahol a családok és közösségek együtt, a város felett hangolódhatnak a közelgő ünnepekre. Az érdeklődőket körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal várják egészen az év végéig. A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépőjegy 1500 forintba kerül, amely teljes egészében levásárolható a Westend közel 150, ajándékutalványt elfogadó üzletében. A helyszínen 800 forintért korcsolya is bérelhető. Bővebb információkat a Winter Wonderland-ről ide kattintva találsz.

Budapest Park

Utánozhatatlan hütte hangulattal és varázslatos téli mesevilággal nyit december 1-jén a Budapest Park Jégvilága. A nagyszínpad területét, illetve a hozzá tartozó táncteret újból befagyasztják, sőt, az idei téli szezonban a látogatókat egy még nagyobb, több mint 2000 négyzetméteres koripályával és jégfolyosóval várják. A nyitóhétvégén, azaz december 1-jén, 2-án és 3-án különleges programokkal is készülnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A jégpálya hétfőtől-csütörtökig 16:00 és 21:00 óra között, pénteken 16 és 22 között, szombaton 10 és 22, vasárnap 10 és 21 között tart nyitva. A jegyárakról és kölcsönzési lehetőségekről bővebben itt olvashatsz

Óbuda

Óbudán két jégpálya is várja a korizókat.Forrás: Facebook/Óbuda - Békásmegyer Polgármesteri Hivatala

Advent idején és januárban ingyenesen használható jégpályák várják a korcsolyázás szerelmeseit Óbudán két helyszínen. A jégpályák hétfőtől csütörtökig mindkét helyszínen: 08 és 20 óra között, péntektől vasárnapig a Fő téren 08 és 22 óra között, míg a Békásmegyeri Piac Közösségi terén 08 és 20 óra között tartanak nyitva. A helyszínen öltöző sátrak is a korizók rendelkezésére állnak, és korcsolya bérlésre is van lehetőség. További infók az Advent Óbudán oldalán olvashatók.

Csepeli Jégpark

November 24-én egy látványos, szemet kápráztató műsorral nyitották meg az ország egyik legkülönlegesebb jégpályáját, a Csepeli Jégparkot. A korizókat három jégpálya, exkluzív jégfolyosó, valamint különleges gasztronómiai élmények várják több mint 3 hónapon keresztül, egészen 2024. február 29-ig. A jégpálya minden nap 8 és 21 óra között van nyitva, december 24-én és 31-én pedig 18 óráig. A belépőjegy idén is 2000 forintba kerül, míg a csepeli lakosok 1200 forintért róhatják a köröket. A helyszínen 1000 forintért korcsolyát is lehet bérelni a 25-től a 48-as méretig. Bővebb információk a Csepeli Jégpark oldalán található.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Frau Aus Ua)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek