Ingyenes szeptemberi programok a Lánchíd feszttől az utcabálig

A szeptember tele van remek fővárosi programokkal, amik a langyos (még nem hideg, de már nem is párás meleg) estéken varázslatos hangulatba hozhatnak bennünket. És sok közülök teljesen ingyenes. Ezekből választottunk ki pár olyat, amikre mi is szívesen ellátogatnánk.

Újbudai Családi Futóversenyt a Feneketlen-tó körüli futópályán rendezik meg szeptember 10-én, vagyis vasárnap. A megmérettetésen együtt sportolhat és versenyezhet az egész család. A szervezők várják az ovisok, sulisok és felnőttek nevezését, külön kategóriában. A verseny 11 órakor indul és a célvonalban minden gyerkőcöt éremmel jutalmaznak, de lesz animátoros gyerekprogram is.

Forrás: Shutterstock/Miklos Greczi

Idén 6 napig tart a Budapesti Klasszikus Film Maraton, és ismét lesznek szabadtéri vetítései. A rendezvényt szeptember 12. és 17. között rendezik meg, immár hatodik alkalommal. Ha a mozis vetítéseket is megnéznék, akkor filmenként 500 forintért ülhetünk be a kalsszikusokra, de ha a szabadtéri vetítésre vágyunka, akkor az előző évekhez hasonlóan irány a Szent István tér és az óriáskivetítő

Tapasztalatból írjuk, hogy vigyünk magunkkal plusz székpárnát és plédet, vagy meleg pulcsit, mert az idő csalóka. 2 és 2,5 órát ülni egyhelyben már fázós tud lenni egy kicsit. Idén olyan filmtörténeti gyöngyszemeket láthatunk a szabad ég alatt, mint az Ed Wood, Kísérőfilm: Küzdelem a létért (09.13. szerda 20:00), Jézus Krisztus szupersztár (09.14. csütörtök 20:00), Régi idők focija, Kísérőfilm: Várostérkép – Budapest (09.15. péntek 20:00), Pomádé (09.16. szombat 20:00)

Bartók Béla BoulevardForrás: Polyak Attila / Bartók Béla Boulevard / FB

Őszindító programként ajánljuk figyelmetekbe a jó hangulatú Eleven Ősz a Bartókon családi fesztivált, amit a főváros kultutcájába, a Bartók Béla úton rendeznek meg szeptember 15-én és 16-án. A Szent Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig változatos programok várnak majd ránk, a workshopoktól az előadásokon át a szabadtéri bábszínházig. A szervezők szerint szemlélhetünk majd hintalógyűjteményt, festhetünk sütit, megtanulhatjuk hogyan kell lufit hajtogatni, társasozhatunk, sétálhatunk a fenntarthatóság nyomában, vagy beülhetünk egy spanyol gitárestre.

Megint lesz Társasozás a rakparton, amit szeptember 16-ra terveznek a szervezők, akik nem mások, mint a Játszóház Projekt lelkes és hozzáértő tagjai. A játékok délután 18-tól kerülnek ki a Viadukt terasz asztalaira, és egészen 23 óráig folyhat a parti a legjobb újhullámos társasjátékokkal.

Az esemény leírása szerint lehet menni ketten, de akár nyolcan is, akkor is, ha csak 10 percünk van egy partijátékra, és akkor is, ha órákon át elmélyülnénk. A játékmesterek segítenek választani, sőt még a szabályokat is elmagyarázzák.

Forrás: Lánchíd Fesztivál / FB

A Lánchíd felavatása egy piknikkel kezdődött. Ennek jön a folytatása szeptember 16-án egy ingyenes, egynapos fesztivál keretében, ahol gyerekprogramokkal és koncertekkel ünnepelhetjük meg a Lánchidat és egyúttal Budapest születésnapját is. Lesz Lánchíd-történeti kiállítás és fővárosról írt dalok is. A pikniktakarót, párnácskákat ne felejtsétek otthon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek