Megvan a magyarázat, miért törték le a Margit híd kőkeresztjeit

Ismét kereszteket törtek le a Margit hídon található koronákról – hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét egy olvasójuk. A vandálok több, a Pest felé vezető oldalon lévő Szent Korona kőkeresztjét rongálták meg.

Ki tudja, egyeseket miért ingerli a korona keresztje - nem ez az első eset, hogy némelyik domborművet megfosztották a díszétőlForrás: Magyar nemzet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen indított eljárást, akik 2023. augusztus 24-én 23 óra és augusztus 25-én 3 óra között a Margit híd északi oldalán letörtek hat kőkeresztet. A térfigyelő kamerák felvételei alapján keresett három férfi augusztus 28-án este önként bement a kapitányságra. Egy 20 és egy 21 éves férfit rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt, harmadik társukat tanúként hallgatták ki. A két gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a motiváció nélküli rongálást ittasságukkal magyarázták – olvasható a police.hu-n. 

Nem ez az első eset, hogy egyesek ebben lelik örömüket: 2021 januárjában egy férfi és egy nő törte le a Margit hídon lévő Szent Korona kőkeresztjét. Az esetet a köztéri kamera is rögzítette. Miután a BRFK közzétette a bűncselekményt rögzítő felvételeket, az elkövetők feladták magukat.

2019-ben egy 22 éves nő rúgta le a keresztet a Szent Koronát ábrázoló kőszoborról a Margit hídon. A történtek után a nyomozók a fiatal nőt garázdaság vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki – írja a Magyar Nemzet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek