Dínók költöztek a budapesti bevásárlóközpont tetejére

Szeptember 1-jén nyit Magyarország első, állandó dinoszaurusz-kiállítása és oktatóparkja a KÖKI Bevásárlóközpont tetején – adta hírül a turizmus.com.

Életnagyságú dinószauruszok a Köki Terminal tetejénForrás: Facebook/DinoPark KÖKI Budapest

A DinoPark KÖKI-be látogatók életnagyságú dinoszauruszokkal találkozhatnak, melyeket paleontológusok szakértői segítségével terveztek. A parkban 25 helyszín és 80 dinoszaurusz-modell várja a vendégeket. A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki, ahol az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológiai játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív, élethű és mérethű replikákkal. 

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a 26 méter hosszú Mamenchisaurus, ennek elkészítésén több hónapot dolgoztak készítői a cseh Plzeň városában, a park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe.

A dínók 25 kamionnal utaztak Budapestre, hogy egy igazi mezozoikumi környezetben fogadják a rajongókat. A budapesti DinoPark a cseh West Media tizedik parkja, ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak már korábban élményparkokat.

A dínók 25 kamionnal utaztak BudapestreForrás: Facebook/DinoPark KÖKI Budapest

A budapesti DinoPark honlapja szerint a felnőttbelépő 5000 forintba kerül, a 3–15 éveseknek 3500 forintot kell fizetni, 3 éves korig ingyenes a látogatás, a családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 14 500 forint, 3 gyerekkel 17 000 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek