Színes, horgolt ruhákba öltöztették Budapest villanyoszlopait

Sok járókelő elmosolyodik Buda egyik legforgalmasabb kereszteződésénél, mikor elhalad a Széna téren felöltöztetett villanypózna mellett. A kézműves alkotáson megjelenik egy alaposan kidolgozott virágoskert, egy cica, illetve a kerületre jellemző motívumok is. 

Forrás: Lakáskultúra

A Mammut bevásárlóközpontnál színesíti az utcaképet Párinczki Jutka, Mecséri Júlia és Csomós Rita azaz a Fonalgerilla trió munkája. A kézműves csapat hosszú-hosszú órákon keresztül kézzel horgolt takarót az egyik villanyoszlopra, hogy egy pillanatra feldobják és kizökkentsék városban utazókat a hétköznapjaikból. Bár az alkotás még tavaly készült, de mostanra kiderült, hogy a mű nagyon is időtálló! 

Vidám foltok a nagyvárosban

A hölgyeknek nem ez volt az első munkájuk, már több kerületben, városban öltöztették színesbe a villanypóznákat.

"Pont ez a célunk és ezért töltünk sok-sok időt ezeknek a megalkotására, hogy a szürke várost egy kicsit színessé és vidámmá varázsoljuk és örülünk ha tetszik az arra járóknak. Az év elején a felújított Bakáts téren is feldíszítettünk 4 oszlopot és ott is nagy sikert aratott és nagyon szeretik"nyilatkozták az alkotók a Lakáskultúra oldalán. 

Forrás: Lakáskultúra

A Széna téri alkotáson megjelennek a kerület sajátos motívumai, hogy a horgolt csoda jobban kötődjön a városhoz. Ilyen például az alul lévő virágoskert és a cica. De ezeken kívül találunk még rajta felhőt és sok-sok virágot is.

A különleges motívumok mosolyt csalnak a járókelők arcáraForrás: Lakáskultúra

Sokan aggódtak amiatt, hogy az utca mellett hamar be fog piszkolódni a kézműves horgolt alkotás, de szerencsére még egy év elteltével is szépen átjönnek a színek. Látszik, hogy mindenki örül neki és nagyon vigyáznak rá! Mivel ma már csak nagyon kevesen horgolnak és kötnek, így a látvány nem csak különleges, de egyben a kézzel készített alkotások dicsőségét is hirdeti. 

Bővebben a horgolt csodákba öltöztetett villanyoszlopokról a Lakáskultúra oldalán olvashattok. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek