Kipróbálnád, milyen egy tűzoltókocsi kosarában állni? Az óbudai gyereknapon megteheted

Május 20-án, azaz a mai napon gyereknappal folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az Óbudai Divízió színes programjainak köszönhetően azonban az idősebb korosztály sem fog unatkozni! A nyílt napra való belépés szokás szerint ingyenes, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációval lehet csak részt venni, írja a BKV, honlapján.

Az óbudai buszgarázs csaknem a társaság fennállása óta működik, mintegy fél évszázados múltra tekint vissza. Járműparkjában ez alatt a hosszú idő alatt teljesen új típusok jelentek meg. Az évtizedekig egyeduralkodó hazai gyártású Ikarus autóbuszok „nyugdíjazása" után ma már a Mercedes különböző típusai indulnak innen szolgálatba, az Ikarusok egy-egy példánya eközben nosztalgia járműként üzemel tovább. Velük a forgalomban már nem, csak az ilyen jeles napokon lehet találkozni. Az új és régi típusokkal közelebbről is megismerkedhetünk az egész napos rendezvényen, ahol a gyermekes családok, és a fanatikus közlekedésbarátok is találhatnak maguknak érdekes programokat.

A telephelyre látogatók „testközelből" vehetik szemügyre a garázsból nap mint nap kiálló autóbusztípusokat és a nosztalgia flotta számos darabját is. Az autóbuszokon kívül megtekinthetők lesznek a BKV zavarelhárítási és egyéb járművei. Ezen kívül olyan különleges buszokkal is lehet majd találkozni, mint a lőbusz, a vasútmodellbusz vagy a BKV közkedvelt duplacsuklós játszóbusza, de emellett játszósátorral is várják a kicsiket. A gyermeknapi hangulatot ezen túl műszaki és forgalmi vetélkedő, kisvonat-busz, gyermekfoglalkoztató teszik teljessé.

A jó öreg Ikarus 60-as körjáratban közlekedik majd a telephelyen és visszarepíti utazóközönségét az időben. A bátrabbak – és a férőhelyek tekintetében szerencsésebbek – felfelé is repülhetnek: egy tűzoltókocsi kosarába állva (ha éppen nem lesz bevetésen), vagy repülőgép-szimulátorba ülve.

Nemcsak utazni, de vezetni is lehet majd néhány típust! A Mercedes, Volvo és Ikarus oktató autóbuszok próbavezetésére előzetesen regisztrálni kell online, illetve korlátozott számban az eseményen is lehet jelentkezni. A regisztrációs linkeket a BKV közleményében találod, a programokról pedig ezen a linken tájékozódhatsz bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek