Új közvetlen járat indul keresztül a városon a Svábhegyre

A Budapesti Közlekedési Központ bejelentette, hogy május 1-jétől új járat indul 210-es számjelzéssel Angyalföldről a Svábhegyig. A busz a belváros és az M3-as metró érintésével, a  jelenleg autómentes Lánchídon át közlekedik majd.

Forrás: BKK.hu

Az új buszjárattal a hegyvidéki területekről gyorsan és közvetlenül elérhetővé válik a belváros és az M3-as metró vonala. A 210-es busz hétköznap egészen a Svábhegyig viszi az utasokat, hétvégenként pedig a Normafáig.

Útvonala alapján a járat az Istenhegyi úton, az Orbánhegyi úton és az Alagúton keresztül éri el a Lánchidat és azon keresztül a belvárost, majd az Andrássy úton és a Dózsa György úton át folytatja útját Angyalföld felé.

A járat a Gyöngyösi utca és a Királyhágó utca között a 105-ös, onnantól a Svábhegyig, illetve a Normafáig a 212-es busszal halad közös útvonalon. A 210-es járat indítására a Lánchíd jelenleg még ideiglenes forgalmi rendje ad lehetőséget, mivel a hídon torlódás nélkül, folyamatosan haladhatnak az autóbuszok - olvasható a BKK.hu oldalán.

Az új busz a tervek szerint reggeltől koraestig közlekedik majd, és csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 20 percenként indul a végállomásokról. A járat indulásával egyidőben, május 1-jétől a 105-ös busz követési ideje megváltozik, de a legforgalmasabb közös szakaszon, Németvölgy és Angyalföld között a jelenlegi sűrűséggel indulnak majd a buszok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek