Az M3-as metró átadása mellé új trolik is érkeznek

Amint arról már korábban beszámoltunk, március 20-a hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekedik az M3-as metró. Bár a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények, de az esti órákban sem kell majd pótlóbuszra szállni.

Forrás: BKK.hu

A teljes vonal átadása azonban nem az egyetlen közösségi közlekedéssel kapcsolatos örömhír. A BKK sajtóközleménye szerint a januárban érkezett 10 trolin felül további 17 Solaris–Skoda Trollino 18 típusú csuklós jármű is forgalomba állt az elmúlt hónapokban.

Ilyen új járművekkel találkozhatunk a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as, a 81-es, a 82-es és 82A vonalán. A csehországi Plzenből érkező trolibuszokat folyamatosan veszi át a főváros, és szép sorban forgalomba is állítják őket.

A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni. Az új járművek műszaki kialakítása megegyezik a már forgalomban lévő, negyedik generációs Trollinók kialakításával, csak a homlokfaluk változott meg a legutóbbi modellfrissítéskor.

Az ország legforgalmasabb vasútvonalának számító M3-as metró felújítása – várhatóan két hónap múlva – a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások megnyitásával fejeződik be.

A felújítás során minden állomás és megálló új külsőt és belsőt kapott, valamint nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek