Budapest legszebb pontjain táncoltak rendőreink, akik a világ legjobbjai közé ropták be magukat

A világ legjobb 70 produkciója közé választották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Jerusalema-táncát, a videót már több, mint hétmillióan látták az interneten. A népszerű tánckihívásban a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya vett részt – írja a borsonline.hu. Íme, a híressé vált tánc!

 "A kihívásnak két célja volt. Egyrészt, ezzel emlékeztünk 2021. április 24-én, Sárkányölő Szent György, a rendőrök védőszentjének napjára, másrészt így köszöntük meg Budapestnek a covid okozta lezárásokért a türelmet" – mondta el a Borsnak Nothoff Ingrid rendőr őrnagy, a BRFK Kommunikációs Osztályának kreatív tartalmakért felelős vezetője, aki elárulta, hónapokig próbáltak, hogy a lehető legprofibb produkciót hozhassák létre.

Forrás: YouTube.com

A főosztályról 52 rendőr és rendőrségi alkalmazott – köztük például helyszínelők, járőrök – csatlakozott a kihíváshoz, amely remek csapatépítőnek is bizonyult, hiszen a kollégák több telephelyen dolgoznak, így előfordult, hogy a próbákig egyáltalán nem ismerték egymást, nem találkoztak.

Forrás: YouTube.com

A rendőrök hat helyszínen táncoltak: a Halászbástyán, a Citadellán, a Hősök terén, a Bazilika előtt, az Andrássy úton és a Vajdahunyad-várban.

Igyekeztünk a város legszebb pontjait megmutatni, és talán ez is segíthetett ahhoz, hogy egyedüli magyar felvételként beválogassák a videónkat a legjobbak közé" – mesélte.

A kommentekből számukra az derült ki, hogy a legjobban a motoros rendőrök Andrássy úti koreográfiája tetszett a nézőknek, amit drónnal rögzítettek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek