Van egy hely a városban, ahol minden Star Wars álom valóra válik

"Ki lőtt először? Han vagy Greedo?" Talán még erre az örök Star Wars kérdésre is választ kaphatunk ha ellátogatunk a Kálvin térnél található Traveling Galaxy kiállítási terébe. Amint az oldalukon is írják, aki ide belép, az rögtön küldetést kap; ahogy azt a filmek rajongói el is várnák.

Forrás: ©travellinggalaxy.hu/galéria

A földszinten belépéskor Leia hercegnő űrhajójának részlete fogad bennünket, innen indul a küldetés, amely egy lázadó bázisra kalauzol. Az utunk egy csillagromboló belsejében folytatódik, majd a pinceszinten a Tatooine bolygó és Jabba palotája elevenedik meg. Távozáskor a Mos Eisleyben található báron haladunk át, ahol Han Solo életnagyságú figurája figyel majd bennünket. Reméljük előbb kérdez, aztán nem lő ...

A múzeum csapata törekedett arra, hogy igényesen alkossa meg az installációkat és a történeteknek megfelelően csoportosítsa a tárgyakat. Amint a helyszínen készült fotók is mutatják, nem csak apróságok, hanem életnagyságú, teljesen működőképes, egyedi fejlesztésű robotok, különleges, működő installációk, maszkok, fénykardok, makettek, sorszámozott egyedi kiállítási darabok és egy különleges, csak a Star Wars világára jellemző atmoszféra teszi teljessé az élményt - olvasható a kiállítás oldalán.

Forrás: travellinggalaxy.hu/galéria

A tervek szerint 2023. március végéig tudjuk megnézni a gyűjteményt a mostani formájában, ugyanis időről időre új tárgyak kerülnek kiállításra. A tárlatot minden korosztálynak ajánlják, a bejárása pedig nagyjából 1 órát vesz igénybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek