Újabb legendás vendéglátóhelyet ért utol az energiaválság

Újabb legendás vendéglátóhely esett áldozatául a megemelkedett rezsiáraknak. Budapest 132 éves cukrászdája, a Rákóczi úton lévő Hauer Cukrászda Facebook-oldalán jelentette be a szomorú hírt.

Hauer CukrászdaForrás: Hauer Cukrászda és Kávéház/Facebook

A bezárást a gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásaival, a megnövekedett energia és alapanyag árakkal, valamint a csökkenő turizmussal és vendégszámmal indokolták.

Eredetileg 1890-ben nyílt ezen a helyen cukrászda, majd amikor néhány évvel később a tulajdonos, Kasselik Nándor meghalt, az özvegye hozzáment egy bizonyos Hauer Rezsőhöz, aki elképesztő ütemben fejleszteni kezdte a boltot. A cukrászdához uzsonnaterem, aztán egy csokoládé- és bonbonüzem kapcsolódott, végül egy labirintusszerű, három szintes komplexummá fejlődött, írja a turizmus.com.

Az államosítás aztán a Hauert is utolérte, egy ideig a cégtáblán sem szerepelhetett a legendás cukrász neve, hanem a közeli színházról Erkelre keresztelték a cukrászdát. A rendszerváltás után több tulajdonosváltáson is átesett az üzlet. 1991-ben tégláig lebontották, majd egy évtizedre bezárták. 2002-ben ismét megnyitott a gyönyörűen felújított bolt, de csak néhány évre, hogy aztán végeláthatatlannak tűnő jogi viták miatt ismét bezárjon.

2017-ben sikerült újranyitni, miután az új tulajdonosok megszerezték a Hauer név használatát, és elhatározták, hogy visszahozzák a régi cukrászda fényét. Most megint egy legendás hellyel kevesebb lett Budapesten, a városba látogató turisták bánatára (is).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek