Új közösségi liget nyílt Budán

A munkálatok még 2021. szeptemberében kezdődtek és idén októberben fejeződtek be a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül, ahol több mint 28 000 m2 zöldfelületen lehet sportolni, játszani, pihenni.

A tömb egy sport-rekreációs funkciójú közparkká vált, a terület határán sűrű, erdő-szerű kiültetéssel, a belső részeken pedig lazább füves-ligetes területtel, lankás dombokkal.

Forrás: II. kerület (Budapest)/Facebook

"Fantasztikus érzés, hogy a városban egy ekkora terület zöld szabadidőparkként, ligetként teszi majd jobbá az itt élők és az idelátogatók életét. Bízom benne, hogy sokak minőségi időtöltését szolgálja majd a liget" – olvasható Őrsi Gergely nyilatkozata a II. kerület (Budapest) közösségi oldalán.

Forrás: II. kerület (Budapest)/Facebook

A Közösségi Liget megvalósításával javult a városi környezet, a városi élet minősége, új funkciók jöttek létre. A terület komplex megújítása keretében az infrastrukturális- és a tájépítészeti elemek egyszerre újultak meg, valamint egy új épület is gazdagítja a parkot.

Forrás: II. kerület (Budapest)/Facebook

A beruházással megvalósult egy 450 méter hosszú nyomvonalú, 2 méter széles 2 sávos gumiburkolatú futókör is, valamint a kültéri fitnesz park kibővítése, a kerékpáros KRESZ tanpálya, a játszótér létesítése, egyedi tervezésű bútorok kihelyezése, sportterek létesítése: így aztán találunk a helyszínen ping-pong és sakkasztalokat, pétanque-, röplabda- és kosárlabdapályát, valamint egy pavilonépületet, melyek bárki által szabadon használhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek