Fotók: Így néz ki a megújult Somogyi Béla utca

Utolsó szakaszába ért a VIII. kerületi Somogyi Béla utca felújítása, melyet a Blaha Lujza téren folyó munkálatokkal párhuzamosan kezdtek meg. Ezért október 17-én, hétfőn visszaadták az utcát a közúti forgalomnak. A hátralévő munkák már nem akadályozzák a gépjárműforgalmat.

Október 17-én, hétfőn a visszaadtuk az utcát a közúti forgalomnakForrás: Nyirő Simon/BKK

A Somogyi Béla utca a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódóan újult meg. Hamarosan biztonságosabb lesz az ott lakók és a közlekedők részére egyaránt. A felújítás során megújult az útburkolat, újraosztották a parkolókat és a járdákat, korszerűsítették a közvilágítást és fákat is ültettek.

Az utcában június végén fejezték be az aszfaltmarást és burkolatbontást, és a járda alaprétegét is kialakították. A munka befejeztét már akkor is november végére ígérték; ezek szerint tudták tartani a terveket.

Megújult az útburkolat, újraosztották a parkolókat és a járdákat, korszerűsítették a közvilágítást és fákat is ültettekForrás: Nyírő Simon/BKK

A tervek szerint november végéig a még hátralévő, forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák is elkészülnek, ezek azonban már nem teszik szükségessé a lezárást - írja a Budapest Városháza Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek