Jubileumi programsorozattal készül a 100 éves Corvin mozi

Szeptembertől november végéig ünnepi programsorozattal várja az érdeklődőket a 100 éves Corvin mozi, melynek részeként a látogatókat a filmtörténet kiemelkedő alkotásai mellett többek között meglepetésvendégek és mozitörténeti séta is várja - olvasható az MTI hírében.

Corvin (Kisfaludy) köz, Corvin mozi, 1968Forrás: Fortepan / FŐFOTÓ

A Corvin mozgóképszínházat száz éve, 1922. november 21-én nyitották meg. Ebből az alkalomból Kosztolányi Dezső verssel köszöntötte a mozit. További érdekesség, hogy a régi filmszínházak közül ez az egyetlen, melynek neve a nyitás óta változatlan. A filmszínház a kilencvenes évek közepe óta a legnagyobb mozisikereket vetíti, és különböző kulturális események, díszbemutatók és filmfesztiválok helyszínéül is szolgál. 

Mint írják, a tervek szerint ősztől a mozi Jávor és Karády terme is csatlakozik a Budapest Film artmozi hálózatához, így a nézők, a korábbinál még színesebb kínálattal találkozhatnak. A mozi a továbbiakban 5 teremmel - Korda, Kabos, Jávor, Karády, Radványi - várja a közönséget.

A tájékoztatás szerint az ünnepi programsorozat a huszadik század legfontosabb állomásait, legendás bemutatóit idézi fel. A program maratoni filmnézéssel indul, a Corvin moziéjszaka a közelmúlt egyik legsikeresebb eseménye, és ahogy mindig, úgy most is egyetlen karszalaggal látogathatjuk majd.

Ezt követően kerül sor a Névadók mozija sorozatra, melynek részeként a nyitástól az ötvenes évekig vetített fontos alkotások láthatók a moziban.

Az aranyembertől az Állami áruházig, az előadások előtt korabeli filmhíradóval.

A Best of sorozatban a külföldi legendás bemutatókat idézik fel, többek között olyan filmekkel, mint az E. T., a Csillagok háborúja, valamint a Ben-Hur. A magyar kasszasikerek közül szintén levetítik a Kontrollt, az Üvegtigrist, a Macskafogót, a Vukot, valamint a Csinibabát is. A szervezők meglepetésvendégekkel, közönségtalálkozóval és mozitörténeti sétával is készülnek. Bővebb információ a programokról ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek