Pihenőparkká alakul a budai alsó rakpart

A Lánchíd felújítása miatt lezárt budai alsó rakparton egy különleges közösségi tér és pihenőpark kerül kialakításra ideigelensen, amíg a munkálatok tartanak.

Jelenleg a budai hídfőnél, a partközeli szerkezeti részek átépítése zajlik, illetve az acélszerkezeten lévő hibákat is most javítják, így augusztus közepéig szüneteltetni kell a híd alatt átfutó budai alsó rakpart forgalmát egy rövid szakaszon.

Amíg nem közlekednek az autók, pihenőparkká változik a rakpartForrás: Valyo

Amíg nem közlekedhetnek az autók, ideiglenes köztérré, pihenőparkká változik a 1,5 kilométer hosszú szakasz, ami a Halász utca és a Döbrentei tér között húzódik. Ha tavaly jártál a pesti alsó rakparton, biztosan emlékszel a kihelyezett köztéri bútorokra és cserepes növényekre. A rakpart tavalyi kísérletének folytatása kerül most át a szemközti, árnyékosabb oldalra. A kitelepülés a héten indul meg, és várhatóan július 15-re már birtokba is vehetjük az új közösségi teret, írja az enbudapestem.hu.

Már a helyükre kerültek a növényekForrás: Budapest Városháza/Facebook

A pihenőpark a Valyo, a város és folyó Egyesületnek köszönhető, ami a Budapest Tuning nevű ötletpályázat egyik nyertese lett. A pályázatot, melynek felhívásáról mi is írtunk, a Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. írta ki különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására.

Az egyik nyertesnek köszönhetően 10 parkolóhelyet színpaddá és mini parkká alakítanak át, egy másiknak köszönhetően pedig zenélni fognak a piacok. A Budapest Tuning keretében összesen 13+1, nagyon változatos projekt valósul meg 2022. év végéig, melyekről itt olvashatsz bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek