Fotók: Itt tart a Blaha Lujza tér felújítása

Befejeződtek a térburkolási munkák a Blaha Lujza téren a Rákóczi úti járda környezetében, aminek köszönhetően már birtokba vehetjük a megújult, fedett buszvárókat a Keleti pályaudvar irányba. A munkaterületet határoló kerítések beljebb kerültek, ezért az autóbuszokról le- és felszállók csúcsidőben is akadálytalanul haladhatnak a Rákóczi úti járdán.

Blaha Lujza térForrás: Budapest Városháza/Facebook

A kiskockakövek lerakása azért fejeződhetett be, mert már elkészült a mesterséges váztalaj kialakítása is a téren. A mesterséges váztalajba a Stockholm-rendszerrel ültetett fák gyorsabban nőnek, jobb életkörülményeik miatt nagyobbak, szebbek és egészségesebbek lesznek, mint a tömörödött altalajba ültetett társaik.

Stockholm-módszer lényege, hogy bőséges teret és speciális, tápanyagokkal és aktív bioszénnel kevert szerkezeti talajt ad a gyökérzet fejlődéséhez, bevezeti a lehető legtöbb csapadékot a talajba, miközben a közműveket is könnyen hozzáférhetővé teszi. Ez persze jóval több talajmunkával jár, mint egy „hagyományos" faültetés - írja a Főkert a weboldalán.

Blaha Lujza térForrás: Budapest Városháza/Facebook

A Somogyi Béla utcában befejezték az aszfaltmarást és burkolatbontást, az egyik oldali járda alaprétegét is kialakították. Jelenleg a csatornaépítésnél tartanak a szakemberek. A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban megnyitják az útszakaszt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek