Idén is négy napig tart majd az államalapítási ünnepség

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot - írták a szervezők. Az augusztus 18. és 21. között tartott ünnepi forgatagban a tavalyinál is több programhelyszínre látogathatunk majd ki, augusztus 20-án este pedig egy hatalmas tűzijátékra számíthatunk.

Tűzijáték BudapestenForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. De ezek mellett a Szent István napi rendezvények "számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Könnyűzenei koncertekkel várja majd a látogatókat a Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál. Ismét lesz Operett Korzó, és az előző évben nagyon sikeres Panoráma Classical is visszatér, reméljük ismét a Filozófusok kertjébe, a város fölé.

A legkisebbek és szüleik a Varázsliget színes programkavalkádján szórakozhatnak. Idén is megnyitja kapuit a Magyar Ízek Utcája, lesz Csárdafesztivál, a street foodok kedvelőit pedig a Food Truck Show várja. A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, a magyar történelem legnagyobb hősei előtt a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők.

Idén is megrendezik a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléjét, a Mesterségek Ünnepét. Számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton. Az egyes programokról és rendezvényekről tájékozódni lehet a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu weboldalon - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek