Hatástalanították a fővárosban talált második világháborús bombát

Második világháborús légibombát találtak egy építkezésen a munkások még pénteken a főváros XIII. kerületében - adta hírül az MTI.

A második világháborús bombát egy építkezés közben fedezték felForrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A bombát ma délelőtt a helyszínen hatástalanították; a munkálatok idejére a környéket 200 méteres körzetben kiürítették, illetve lezárták - közölte Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Mint elmondta: a bejelentés a Kartács utca 27. szám alatti építkezésről érkezett. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús szovjet légibomba bukkant elő a földből élesített orrgyújtó szerkezettel.

A bombát a mai napon sikeresen hatástalanítottákForrás: Facebook/Magyar Honvédség/ MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: sikeresen eltávolították az 50 kilogrammos légibomba gyújtószerkezetét. A bombatestet a Magyar Honvédéség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre. A rendőrség a korábban - a tömegközlekedést is érintő - elrendelt területzárást feloldotta - közölte a kommunikációs tiszt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek