Újranyit a legendás csónakázó tó a Városligetben

Szép az idő, száz evező, csattog a vízben már... – Kazal László Egy dunaparti csónakházbancímű dala végre aktuálissá vált. Hamarosan ugyanis újra belecsaphatnak az evezők a vízbe a Városligetben –tudtuk meg a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó közösségi oldaláról. 

Városliget - CsónakázótóForrás: Wikipédia

Hosszúnak tűnik már az egy év szünet, amely után május 26-án végre újraindul a csónakázás a Városligetben. A gyönyörű, kék-fehér színben pompázó csónakok és vízibiciklik már alig várják, hogy felavassuk őket. A szezonnyitás alkalmából 10 új csónakot és 20 vizibiciklit bocsátanak a mintegy 60 ezer négyzetméteres tó vizére.

A Városligeti-tó télen mint műjégpálya, náyron mint csonakázó-tó tökéletes randihelyszín, remek szórakozást nyújt a családnak, és jó móka a baráti társaságoknak, nem mellesleg csodás helyszíne a rendezvényeknek is. 

A nyári szezon május 26-án 10 órakor kezdődik, a Műjégpálya bal oldali (Hősök tere) épületszárnyánál lévő bejáratnál. A Csónakázótó 21 óráig várja vendégeket

A tavi eszközöket, az alábbi árakon igényelhetitek: 

  • Vizibicikli: 3500,-Ft
  • Csónak: 2500,-Ft
  • A fenti árak minden megkezdett 30 percre értendőek.

A Városligeti Csónakázótavat üzemeltetők oldaláról azt is megtudtuk, hogy a vízi járművek, csónakok esetében az előre foglalás nem lehetséges, a jegyeket a helyszínen tudjátok megvásárolni. Érdemes figyelni a pénztárzárásra, ami fél órával a kapuzárás előtt esedékes! A Városligeti Csónakázótó munkatársai csíkos pólós matrózokkal várnak benneteket a stégnél! 

Kék fehér érzés.Forrás: Pixabay - PaulaUsano

További információt a szervezők közösségi oldalán, és a Csónakázótó eseménynél találtok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek