Összegyűlt a szemét a Margitszigeten a hétvégén

A Metropol számolt be arról a szomorú látványról, ahogy a Margitszigetet a hétvégén elöntötte a szemét. Az esetre az egyik olvasójuk hívta fel a figyelmet, aki vasárnap délelőtt járt kint. Hétfőn délelőtt a lap munkatársai is kilátogattak a szigetre, hogy fotókat készítsenek az állapotokról. A fotók tanúsága szerint valóban kicsordul a szemét a kukákból, de az egyiken az is látszik, ahogy már ürítik ki őket az illetékesek. 

Forrás: Nagy Zoltan/Metropol

A Margitsziget 2013 óta a főváros közvetlen igazgatása alá tartozik. 2017-ben közel 1 milliárd forintot fordítottak a Margitsziget útjainak, parkolóinak és közvilágításának fejlesztésére.

Forrás: Nagy Zoltan/Metropol

A Margitsziget Budapest legzöldebb helye terebélyes platánfákkal, árnyas sétányokkal, színpompás virágágyásokkal, sportpályákkal és középkori műemlékekkel. A Duna által ölelt zöld park nemcsak a budapestiek kedvelt pihenőhelye, de népszerű turisztikai látványosság is.

Ráadásul itt található Európa egyik legnagyobb szökőkútja, amelynek páratlan vízsugár-formáiról és változatos alakzatairól 154 fúvóka gondoskodik. Az esti órákban pedig fényjáték és a vízfüggönyre vetített rövidfilmek is szórakoztatják az idelátogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek