Látványos és színvonalas: Ilyen volt a 2022-es Utazás kiállítás

A koronavírus-járvány lecsengésével mindenki izgatottan várta és készült a 2022-es Utazás kiállításra. A kiállítás lehetőséget adott, hogy lefoglaljuk a következő nyaralásunknak, kiválasszuk a legújabb úti célunkat, és első kézből ismerjük meg a legszebb országok és régiók attrakcióit, történelmi érdekességeit, hívogató szállodáit. El is vesztünk pár órára a lehetőségek között.

A 2022-es Utazás kiállítás belföldi díszvendége Európa kultúrális fővárosa, Veszprém volt, így a látogatók közelebbről is megismerhették a város intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. Miután beszélgettünk egy kicsit a kiállítókkal, megtudtuk, fontos számukra, hogy a VEB2023 iránt érdeklődőket is egy közösségé formálják, és kiemelt figyelmet fordítsanak a társadalmi- és környezeti fenntarthatóságra. Ezt hűen tükrözte a standjukon felállított, díszkivilágított fa, a természeti látványvetítés és az üveggömb hinták. 

A 2022-es Utazás kiállítás belföldi díszvendége Veszprém voltForrás: Utazás kiállítás/Toroczkai Csaba

Egyiptom pedig külföldi díszvendégként volt jelen az idei kiállításon. Ezt azért hansúlyozzuk, mert az Utazás kiállítás történelme során Egyiptom most először vett részt díszvendégként az eseményen. 

Éppen ezért nem meglepő, hogy nagyon színvonalas és látványos kiállítótérrel jelentek meg. Több neves egyiptomi díszvendég is eljött a kiállításra, akik workshopok-at, előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket tartottak az országban zajló eseményekről és a folyamatos fejlesztésekről.

A külföldi díszvendég Egyiptom voltForrás: Utazás Kiállítás / utazas.hungexpo.hu

A kiálltás minden napján egy-egy szerencsés magyar látogató egyiptomi álomutazást is nyert, és a vendégeket autentikus egyiptomi henna tetoválással ajándékozták meg. 

Mézeskalács festés és medveles szimulátor

A magyar régiók, megyék és települések is változatos programokkal és előadásokkal készültek a kiállításra. A nézők néptáncbemutatót, népzenei koncerteket láthattak és hallhattak, mézeskalácsot készíthettek, valamint kipróbálhatták a medveles és a repülőgép szimulátorokat is.

A vendégek mézeskalácsot is készíthettekForrás: Utazás Kiállítás/ utazas.hungexpo.hu

Jó volt látni, hogy milyen sokan érdeklődtek a hazánkban található tájegységek és természetközeli programok iránt. Jó érzés volt, mikor egy-egy standnál megálltam és megállapítottam, hogy bizony én ebben a városban vagy nevezetességnél már jártam, de mennyi felfedezetlen hely van még a világon, ahová el szeretnék jutni. A koronavírus-járvány óta most először láttam ilyen sok utazás iránt érdeklődő embert egy helyen, és ez felkeltette bennem a reményt, hogy belátható időn belül talán minden visszakerül majd a rendes kerékvágásba.

Nézzétek meg az Utazás kiállításon készült összefoglaló videónkat is:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek