Jó hír a tömegközlekedőknek, már utazhatnak az időalapú jegyekkel

Az időalapú jegyekkel, amik március 1-jén jelentek meg az applikációban, minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni Budapesten belül, még akkor is, ha az tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. De arra figyeljünk, hogy az új jegytípusok kizárólag akkor jelennek meg, ha frissítjük a BudapestGO alkalmazást a telefonunkon.  

Egy jegy, több utazásForrás: BKK / Press

A BudapestGO appról, ami két hete érhető el az utazóközönség számára, már mi is írtunk és teszteltük is a működését. Már akkor jelezte a BKK, hogy az időalapú jegyek megjelenése március elejére várható.

Amit tudni kell róluk, hogy kizárólag digitális formában elérhető termékről van szó:  a 30 perces jegy 530 forintért, a 90 perces jegy 750 forintért vásárolható meg.

Aki korábban már telepítette telefonjára a BudapestGO-t, vagy annak elődjét, a FUTÁR applikációt, annak mindenképp frissítenie kell az alkalmazást, hogy az új jegyek elérhetővé váljanak.

Az időalapú jegyeket azoknak ajánlják, akik nem rendelkeznek bérlettel és csak alkalmanként használják a közösségi közlekedést Budapesten.

30 perces jegy (530 Ft)
Egy hagyományos vonaljegy ára 350 forint, azonban – a metróvonalakat kivételével - csak egy járművön használható. Aki tehát akár csak egyszer is átszáll egy másik járatra – vagy oda-vissza utazik ugyanazon a vonalon –, annak már megéri inkább a 30 perces jegyet használnia két vonaljegy helyett. A sokak által ismert 530 forintba kerülő átszállójegynek is jó alternatívája lehet a 30 perces jegy, ha használója egynél többször szeretne átszállni utazása közben.

90 perces jegy (750 Ft)
A 90 perces jegy kiválóan alkalmas valamilyen ügyintézéssel egybekötött utazásra, ugyanis érvényességi idejébe még egy oda-vissza út is beleférhet, hiszen bármelyik irányba érvényes. Ráadásul bizonyos esetekben akár 120 percig is használható, hiszen az érvényességi időn belül elkezdett utazás akár a végállomásig befejezhető Budapesten belül.

Fontos tudni, hogy mindenképp az utazás elkezdése előtt, tehát felszálláskor kell érvényesíteni a jegyet, hiszen a járművek utasterében nincs kódmatrica.

A jegyet akkor kell érvényesítenünk kódbeolvasással, amikor felszállunk a járműre, vagy amikor belépünk a metró területére. Ezt minden átszálláskor meg kell tenni, hiszen azzal tudjuk igazolni, hogy a kiválasztott időhatáron belül szálltunk fel az adott járműre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek