Videó: Nagy koripálya teszt 3.rész - Ilyen volt a Bálna Budapest Jégpálya

Új, hetente megjelenő cikksorozatunkban teszteljük és összehasonlítjuk a budapesti jégpályákat, illetve megmutatjuk, hogy ebben a szezonban hol koptathatjuk a legjobban a korcsolyánkat.

Múlt heti beszámolónkban bemutattuk, hogy milyen klassz volt korizni a Budapest Park jégteraszán, ezen a héten pedig a Bálna Budapestet vesszük célba. 

Az alábbi tíz, azonos és objektíven mérhető szempont alapján hasonlítjuk össze a koripályákat: nyitvatartási idő, jegyár, bejutási idő (sorban állás), követelmény-e a védettségi igazolvány és a maszkviselés, van-e melegedő, korcsolyakölcsönzés és korcsolyaélezés, oktatás, a büfé árai, tisztaság és a mosdók állapota.

A Bálna Budapest jégpályáról csodás kilátás nyílik a városra. (korábbi felvétel, illusztráció).Forrás: Bálna Korcsolyapálya

December óta a Bálna Budapest ingyenesen biztosítja a korizást a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt egy 450 négyzetméteres felületen. Ahhoz képest, hogy a pálya használata ingyenes és a területe nem olyan nagy, nem voltak sokan és kényelmesen lehetett élvezni a korizást. 

A korcsolyapályát 2022. február 28-ig lehet igénybe venni hétfőn, csütörtökön és vasárnap 10:00 és 20:00 óra között, pénteken és szombaton 10:00 és 22:00 között, de érdemes észben tartani, hogy minden nap 14:00 és 15:00 között a pálya karbantartása zajlik, ez idő alatt a korizás szünetel.

A pálya használatához védettségi igazolványt és maszkot nem kérnek az üzemeltetők. A jégpálya mellett tudunk korcsolyát bérelni és éleztetni is 1000 forintért, a zárható csomagmegőrző 500 forintba kerül, ezekért személyi igazolványt vagy 5000 forintot kérnek letétbe. Oktatást viszont nem tudunk kérni a helyszínen.

A korcsolyapályáról csodás panoráma nyílik a Dunára, a Műegyetemre és Gellért-hegyre. Nagyon jó érzés volt korizás közben a kivilágított nevezetességekben gyönyörködni. A pálya melletti büfében különleges házi hamburgereket és málnás-chilis forró teát is kóstolhatunk. A pálya területén és a Bálna épületében található mosdókban is rendkívüli tisztaságot tapasztaltunk. 

A Travelo összpontszáma: 10/8

És most következzen a Nagy koripályatesztünk harmadik videója, a Budapest Park jégpályán készült összefoglaló:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek