Sűrűbb járatok, csökkentett menetidő - Életbe lépett az új menetrend

Életbe lépett vasárnap a MÁV-START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje - közölte honlapján a MÁV-Volán-csoport. A közlemény szerint változik a menetrend többek között a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon, ahol gyakrabban járnak a vonatok és csökkent a menetidő.

December 8-i felvételForrás: @mavcsoport / Facebook.com

Ezek mellett javult Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, a csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje pedig 20 perccel rövidebb lett.

A mai napon, vagyis december 12-én új menetrend lép életbe a H8-as és a H9-es HÉV vonalán, a hatvani vasútvonal menetrendi változásaival összhangban. A hévek jellemző járatsűrűsége nem módosul, az indulási időpontok azonban jelentősen változnak, így jobb csatlakozást biztosítanak a MÁV-START és a Volánbusz járataihoz. Erről a bkk.hu/menetrendek weboldalon tájékozódhatunk bővebben.

Kínálatbővítésről is írtak, mégpedig az Esztergom-Komárom vonalon, valamint az Esztergom és Süttő közötti szakaszon, ahol munkanapokon 8 pár vonat közlekedik csúcsidőben óránként, ebből 3-4 meghosszabbított útvonalon Esztergom és Komárom között.

Minden budapesti elővárosi vasútvonalon jelentősen csökkentik, többségükön feloldják a karácsony és újév közötti közlekedési korlátozásokat.

A nemzetközi közlekedésben újdonság többek között, hogy a Rába InterCity helyett kedvezőbb indulási idővel két pár vonat is közlekedik Budapest és Graz között. Több ponton változik a Volánbusz menetrendje is, továbbá újabb településeken használhatók a vasúti bérletek autóbuszokon is.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek