Térkép készült az alternatív Budapestről

Budapest alternatív és független kuturális helyszíneiről készített online, interaktív térképet a főváros hivatalos turisztikai szervezete, a Budapest Brand. A térkép, melyet egy háromnapos konferencia keretében mutattak be, november 19. óta elérhető az alternativbudapest.hu oldalon.

És hogy mit jelent az alternatív kultúra? Pándi Balázs zenész, újságíró szerint azt, hogy az ember a saját művészi produktuma fölött önmaga rendelkezhet, nem kell mindenkivel minden lépését megvitatnia, ami ad egy nagyfokú alkotói szabadságot. Alapvetően a szabadságot jelenti.

Kiscelli MúzeumFotó: Polyák Attila/Travelo

Színházak, mozik, galériák, kísérletező műhelyek, kortárs tánctársulatok, zenei szórakozóhelyek, közösségi házak kerültek fel a térképre, összesen 138 helyszín. Művészettől és kreatív energiáktól pulzáló városi épületek, terek és zugok, elhagyott raktárak és felújított ipari komplexumok, melyek a budapesti kultúra lüktető hálóját alkotják. Olyan helyek, mint a Kiscelli Múzeum, a Cirko Gejzír mozi, a Toldi, az Auróra, az AQB, a Gödör, a Jurányi, a Lumen vagy a Dürer.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek