Budapestet is ajánlja téli úti célként a Guardian

Téli úti célok között javasolja Budapestet a The Guardian nevű brit napilap egy nemrégiben megjelent cikkében. A tíz téli úti cél Európában síelőknek és nem síelőknek című cikk szerzője egy havas, repülésmentes, termálfürdőzéssel egybekötött téli kikapcsolódást is ajánl a programok között.

A Széchenyi fürdő a külföldi turisták egyik kedvenc fürdőjeForrás: baklava/Pixabay

Az Angliából érkező turisták  Londonból vonattal Brüsszel felé vehetik az irányt, ahol átszállhatnak a kölni járatra. Kölnben elfogyaszthatják az esti vacsorát, mielőtt felszállnának a Budapest felé induló éjszakai vonatra, amellyel Bécset érintve délben érkezhetnek a fővárosunkba.

Az ideális program a szerző szerint egy pörkölttel indul, és legalább három napos.

Ennyi idő elég, hogy kipróbálják a termálfürdőket, megnézzék a Budai Várat, eltöltsenek egy délutánt a karácsonyi vásárokban és egy estét a bulinegyedben. Visszafelé Münchenben ki lehet szállni, hogy egy sporots nap keretében téli kirándulást tegyenek az Alpokban. Az utazás 749 font, azaz 313 ezer forint fejenként, amiben benne van a szállás és a vonatjegy is.

A cikk olyan programok között említi a budapesti fürdőzést, mint a hótalpazás az olaszországi Dolomitokban, a motoros szán-túra a farnciaországi La Plagne-ban, és a Skandinávia legszebb városait érintő körút, vonattal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek