Budapest Európa legolcsóbb úti céljai között van egy amerikai újságíró szerint

Helyiként Budapest szolgáltatásaira nehezen lehet azt mondani, hogy olcsó. Egy 800 forintos muffin a Széllkapu parkban vagy egy 6000 forintos belépő a Széchenyi-fürdőbe nem számít kifejezetten pénztárcabarátnak. Így aztán meglepő belegondolni, hogy vannak olyan külföldiek, akik azért szeretnek ide utazni, mert vékony pénztárcából is meg tudják azt oldani.

BudapestForrás: Kate Kasiutich/unsplash

Egy amerikai hírportál, a Buzzfead összeállított egy listát a kedvenc alacsony büdzséjű európai úti céljaiból, melyek között Budapestet is ajánlja. A listán Budapest mellett Prága, Krakkó, Zágráb, Isztambul és Lisszabon is szerepel.

A szerző kedvenc pénztárcakímélő programjai között említi az ingyenes városnéző sétákat, de szeret gyönyörködni a Parlamentben, felmenni a Halászbástyára (a kilátószintje szeptember 1. óta fizetős!), átsétálni a Lánchídon, és szívesen ücsörög a termálfürdőkben is. Igaz, az utóbbiakkal kapcsolatban megjegyzi, hogy a belépők 19 dollárnál, azaz 6000 forintnál kezdődnek, ami mégsem számít kifejezetten olcsónak, de a fürdőzés számára minden pénzt megér, és akár egész napos program is lehet belőle.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek