Bankjegytervezővel nyílik pénzmúzeum az egykori Postapalotában

A Magyar Nemzeti Bank 2022. március 15-én nyitja meg az egykori Postapalota Széll Kálmán téri épületében az Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontot, írja annak már most elérhető weboldalán a jegybank.

Forrás: Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Közleményük szerint Európa leglátványosabbnak ígért pénzmúzeuma létrehozásával az MNB célja, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése elérhető legyen mindenkinek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezért a múzeumban a látogatók élményalapon és interaktív módon fedezhetik majd fel a pénz világát.

Forrás: Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Összesen 58 installáció, köztük bankjegytervező, aranyrúdemelő és múzeumi robotok segítik az élményszerű felfedezést, miközben a látogatók közel 2000 műtárgyat közelebbről is megvizsgálhatnak. A látványosságokat egy pontgyűjtő játék köti össze, a látogatás során összegyűjtött virtuális vagyont a kiállítás végén lehet majd ajándékra váltani.

Forrás: Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

A Pénzmúzeum a Sándy Gyula tervei alapján 1924-ben épült egykori Postapalotában nyílik, amely az ország első irodaháza volt. Az épület, amely túlélte Budapest ostromát is, jellegzetes szecessziós jegyeit megőrizve született újjá az elmúlt években, hogy multifunkciós épületként több intézmény otthonául szolgálhasson – fogalmaznak a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek