Veszélyes buszokat és trolikat találtak Budapesten

A BKV Zrt. járműveinek műszaki állapotát mérte fel négy telephelyen Budapest Főváros Kormányhivatala szeptember 6-án és 7-én. A szakemberek összesen 46 járművet ellenőriztek, ebből 18 bizonyult közúti közlekedésre alkalmatlannak, 13 autóbusz és 5 trolibusz. Ez azt jelenti, hogy a vállalatnál az ellenőrzés alá vont járművek 40 százaléka volt alkalmatlan vagy kifejezetten veszélyes a közúti közlekedésre.

A BKV Fék utcai telephelye - illusztrációForrás: Globetrotter19/commons.wikimedia.org

A kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta az említett buszok és trolik közlekedésben való részvételét, többek között olyan hibák miatt, mint a fékberendezés hatástalan állapota, a futómű vagy a kormányberendezés nem megfelelő működése. Ezek mellett környezetszennyező működésre (pl. olajszivárgás) is fény derült, és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök.

A vizsgálatot követően a hatóság elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát, az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai - olvasható a kormanyhivatal.hu honlapján.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek